•      kolazkolaz1A2  
 • paralia
 • koutavoskoutavos2
 • kolazimagesCAZF9DKD2
 • kolazimagesCA3HRY2H2
 • kolazimagesCAANR1SY2
 • kolazimagesCAEH6C6S2
 • kolazimages2
 • kolazimagesCAVHW1YU2

Η σελίδα αυτή είναι η επίσημη δικτυακή πύλη του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου και δημιουργήθηκε με στόχο να δώσει τη δυνατότητα δημιουργικής έκφρασης, να αποτελέσει χώρο έκθεσης των δραστηριοτήτων του σχολείου μας, αλλά και σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μαθητών, καθηγητών και γονέων. 

Καλή πλοήγηση!!!

Εκτύπωση

Ανακοίνωση

Posted in Αρχική

 

Αύριο, Τετάρτη 17 Οκτώβρη, το σχολείο δε θα λειτουργήσει για τους μαθητές, γιατί θα πραγματοποιηθεί η  Τακτική Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΛΜΕΚΙ).

Εκτύπωση

Disney

Posted in Αρχική

 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 16 Οκτωβρίου
Ο Γουόλ Ντίσνεϊ, ο κορυφαίος, ίσως, παραμυθάς του 20ου αιώνα, ιδρύει το 1923 την κινηματογραφική εταιρία "Disney". Το όνομά του ταυτίστηκε με τη μαγεία των κινούμενων σχεδίων.
Υπήρξε ο «πατέρας» του Μίκυ Μάους, που η πρώτη εμφάνισή του στον ομιλούντα κινηματογράφο έγινε το 1928 στην επτάλεπτης διάρκειας ταινία «Ατμόπλοιο Γουίλι».
Σταθμός στην καριέρα του Γουόλτ Ντίσνεϊ υπήρξε η ταινία «Φαντασία» το 1937. Ένας συνδυασμός κινουμένων σχεδίων και κλασικής μουσικής, ένα πρώιμο «βίντεο-κλιπ» μεγάλων διαστάσεων, που έχει περάσει στο Πάνθεον της έβδομης τέχνης. https://youtu.be/PlzeWyV6f7Y
Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γύρισε συνολικά 600 ταινίες, κερδίζοντας συνολικά 22 Όσκαρ. Μερικές από αυτές θα μείνουν στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων, όπως «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι», «Η Μπάμπι», «Η λαίδη και ο αλήτης», «Το βιβλίο της ζούγκλας».
Το έργο του συνεχίζει η εταιρεία «Disney», που ίδρυσε το 1923 μαζί με τον αδελφό του, Ρόι. Πρόκειται για ένα γίγαντα, πλέον, στον τομέα της ψυχαγωγίας, με σημαντικές επιτυχίες, όπως «Η μικρή Γοργόνα», «Toy Story», «Μουλάν», «Ο βασιλιάς των Λιονταριών» και οι «Πειρατές της Καραϊβικής», η πρώτη ακατάλληλη ταινία (Κ-13) στην ιστορία της Disney.
Περισσότερα στην επίσημη σελίδα της DISNEY Ελλάδας : https://disney.gr/
Εκτύπωση

ΑΣΚΤ

Posted in Αρχική

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ , 15 Οκτωβρίου
 
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
 
Ιδρύεται στην Αθήνα η Σχολή Καλών Τεχνών το 1837. Το Σχολείο των Ωραίων Τεχνών, το οποίο άρχισε να λειτουργεί ως καθημερινό το 1840, ήταν από τις νεότερες καλλιτεχνικές σχολές στην Ευρώπη της εποχής.
Σήμερα στη Σχολή λειτουργεί το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, που περιλαμβάνει τους ακόλουθους τέσσερις τομείς: Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, Θεωρητικών Σπουδών.
Ως αυτοδιοικούμενο ΑΕΙ, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών λειτουργεί υπό την εποπτεία του Κράτους. Αποστολή της είναι να αναπτύσσει τις καλλιτεχνικές δεξιότητες των φοιτητών, παρέχοντάς τους τις αναγκαίες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω στις εικαστικές τέχνες, αλλά και γενικότερα να συμβάλλει στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών διαθέτει επίσης επτά Καλλιτεχνικούς Σταθμούς στις ακόλουθες περιοχές:
? Καλλιτεχνικός Σταθμός Δελφών.
? Καλλιτεχνικός Σταθμός Μήθυμνας Λέσβου.
? Καλλιτεχνικός Σταθμός Μυκόνου.
? Καλλιτεχνικός Σταθμός Ρεθύμνου.
? Καλλιτεχνικός Σταθμός Ρόδου.
? Καλλιτεχνικός Σταθμός Ύδρας.
? Καλλιτεχνικός Σταθμός Τσεπέλοβου.
 
Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Σχολής : http://www.asfa.gr/greek/ASKT/index.html
 
 
Εκτύπωση

Νομπέλ

Posted in Αρχική

 

 
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ , 14 Οκτωβρίου
 
Άλφρεντ Νομπέλ 1833 , Στοκχόλμη Σουηδίας ? 1896 , Σαν Ρέμο Ιταλίας
 
Σαν σήμερα το 1863 ο Σουηδός χημικός Άλφρεντ Νομπέλ πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης. Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νομπέλ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία. Συγκεκριμένα στη διαθήκη του ο Άλφρεντ Νομπέλ ζήτησε να απονέμονται ετήσια βραβεία σε επιστήμονες και προσωπικότητες που διέπρεπαν και καινοτομούσαν στους κλάδους της Ιατρικής ή Φυσιολογίας, της Χημείας, της Φυσικής, της Λογοτεχνίας και της Ειρήνης. Η απονομή των βραβείων ξεκίνησε το 1901.
 Το 2018:
Βραβείο Νομπέλ Ιατρικής απονεμήθηκε από κοινού στους James P. Allison και Tasuku Honjo για την ανακάλυψη της θεραπείας του καρκίνου με αναστολή του αρνητικού ανοσορρύθμισης.
Το βραβείο Νομπέλ Χημείας απονεμήθηκε το μισό στον Frances H. Arnold "για την κατευθυνόμενη εξέλιξη των ενζύμων" και το άλλο μισό από κοινού στους George P. Smith και Sir Gregory P. Winter "για την παρουσίαση φάγου πεπτιδίων και αντισωμάτων. "
Το βραβείο Νομπέλ στη Φυσική απονεμήθηκε το μισό στον Arthur Ashkin "για τα οπτικά τσιμπιδάκια και την εφαρμογή τους στα βιολογικά συστήματα" και το άλλο μισό από κοινού στους G?rard Mourou και Donna Strickland "για τη μέθοδο παραγωγής τους, υψηλής έντασης, οπτικούς παλμούς ".
Το Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης απονεμήθηκε στους Denis Mukwege και Nadia Murad για τη θαρραλέα καταπολέμηση των εγκλημάτων πολέμου και την αναζήτηση δικαιοσύνης για τα θύματα.
Το Βραβείο Οικονομικών Επιστημών απονεμήθηκε στους William D. Nordhaus "για την ενσωμάτωση της κλιματικής αλλαγής στη μακρόχρονη μακροοικονομική ανάλυση" και Paul M. Romer "για την ενσωμάτωση των τεχνολογικών καινοτομιών σε μακροπρόθεσμη μακροοικονομική ανάλυση".
Η Σουηδική Ακαδημία αποφάσισε να αναβάλει το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας 2018.
 Ο νεότερος βραβευμένος με Νομπέλ είναι η Μαλάλα Γιαουσάφζι. Ήταν 17 ετών όταν της απονεμήθηκε το Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης του 2014.
 Περισσότερα στον επίσημο ιστότοπο για τα βραβεία Νομπέλ : https://www.nobelprize.org/

 

 

Εκτύπωση

εκλογές 15μελούς

Posted in Αρχική

Τις τρεις τελευταίες ώρες της Παρασκευής, 12 Οκτωβρίου, οι μαθητές ανέδειξαν με την ψήφο τους το 15μελές Μαθητικό  Συμβούλιο του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2018- 2019. Συγχαρητήρια στο νέο συμβούλιο!!!

 

Εκτύπωση

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ

Posted in Αρχική

 

    

Στα πλαίσια της γιορτής της 25ης Μαρτίου, μαθητές   της Β? και Γ? τάξης του σχολείου μας ερμήνευσαν με πολύ μεράκι ΄Το Άγαλμα΄, ένα απόσπασμα από το θεατρικό έργο ΄Το Μεγάλο μας Τσίρκο΄ του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

 

Το άγαλμα, που είναι ο Κολοκοτρώνης (Φάνης Ντούβαλης, Β? τάξη), στέκει ακίνητο έξω από την Παλιά Βουλή, αλλά ξαφνικά ζωντανεύει. Ο Κολοκοτρώνης, άνθρωπος του λαού, εκφράζει  με αφοπλιστική ειλικρίνεια και αυθορμητισμό  αλήθειες. Τα δυο παιδιά είναι τυχαίοι περαστικοί (Χριστίνα Ντεράι και Αλέξανδρος Παπαναστασάτος, Γ?τάξη), που περνούν μπροστά από το άγαλμα και μιλούν  μαζί του.

 

Ο διάλογος Κολοκοτρώνη - περαστικών, μέσα από το χιούμορ,  μας προβληματίζει και μας βάζει στη διαδικασία να σκεφτούμε βαθύτερα.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αποτελεί σταθμό για το ελληνικό  θέατρο. Ανέβηκε το καλοκαίρι του   1973, στα χρόνια της  δικτατορίας.  Οι παραστάσεις του ήταν στην ουσία οι  μαζικότερες ? μέχρι το Πολυτεχνείο ?πολιτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Υπολογίζεται ότι πάνω από  400.000 θεατές σε Αθήνα και επαρχία  παρακολούθησαν το έργο, που συντελεστές του ήταν μεταξύ άλλων, ο Καζάκος, η Καρέζη, ο Παπαγιαννόπουλος, ο Ξυλούρης, ο Ξαρχάκος και ο Ευγένιος Σπαθάρης.

 

Οι μαθητές μας, πειστικοί αλλά και διασκεδαστικοί στους ρόλους τους, μας χάρισαν μοναδικές στιγμές. Και σε άλλα!!!

 

Εκτύπωση

1ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ

Posted in Αρχική

Συμμετοχή στο 1ο Μαθητικό Μουσικό Φεστιβάλ

Στο θέατρο ¨Κέφαλος¨ οργανώθηκε το 1ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας ¨Με τη Μουσική?Σαλπάρουμε¨, από την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων του νομού , κ. Ευαγγελία Σκιαδαρέση. Το ¨μουσικό¨ παρόν έδωσαν τα Ειδικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκειά μας. Μαθητές έπαιξαν κλασική μουσική, μπάντες , συγκροτήματα και χορωδίες ερμήνευσαν, κυρίως, έντεχνο και ροκ τραγούδι.

Σε αυτήν την  καλλιτεχνική εκδήλωση είχαμε τη χαρά να συμμετάσχει και το σχολείο μας με τη χορωδία του καθηγητή μουσικής, κ. Σπύρου Κοσμάτου. Οι μαθήτριες Ευαγγελία Μακάροβα , Αλεξάνδρα Ραπάι και Ιωάννα Τσιλιμιδού από την Α΄τάξη, και Αλεξάνδρα Σάντο από τη Β΄τάξη, μέλη της χορωδίας , τραγούδησαν όμορφες μελωδίες με τη συνοδεία του κ. Κοσμάτου στο πιάνο.

Απολαύσαμε μια υπέροχη μουσική παράσταση. Πραγματικά, ¨Με τη Μουσική?Σαλπάραμε¨, αφού τα παιδιά μας ταξίδεψαν σε μαγικούς κόσμους ?

Ήταν μια εξαιρετική βραδιά , που οι μαθήτριές μας έδειξαν ότι το σχολείο είναι δυναμικός φορέας πολιτισμού. Περιμένουμε του χρόνου τη συνέχεια!!!

  IMG 20180518 191725                 

 

Εκτύπωση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΙΝΟ

Posted in Αρχική

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Αίνο

Ο Αίνος, ¨το μεγάλο βουνό¨, όπως συνηθίζουμε εμείς οι ντόπιοι να λέμε, είναι ένα από τα φυσικά στολίδια του νησιού μας.  Τον επισκεπτόμαστε, κυρίως, όταν είναι  χιονισμένος. Για να γνωρίσουμε όμως τη χλωρίδα και την πανίδα του, πρέπει να περπατήσουμε στο βουνό , στα μονοπάτια  του.

Για αυτό το σκοπό οργανώσαμε εκπαιδευτικό περίπατο της Α΄ τάξης του σχολείου μας στον Αίνο. Την Παρασκευή, 18 Μαϊου, περπατήσαμε το μονοπάτι Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου ? Χιονίστρα. Οδηγοί μας ήταν δύο μέλη του ¨Φορέα Διαχείρισης Αίνου¨, η κ. Σοφία Μοσχοπούλου, βιολόγος  και η κ. Διονυσία Σπανού, ειδικός δασικής προστασίας.

Την προηγούμενη ημέρα στο σχολείο η κ. Καραγιάννη Βασιλική, γεωπόνος του Φορέα, πραγματοποίησε ενημέρωση για  την περιοχή. Παρουσίασε σε προβολή τα ζώα και τα φυτά και μίλησε για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο Εθνικός Δρυμός. Εξήγησε, τέλος, τη σπανιότητα και την ιστορία  του ¨μαύρου έλατου¨.

 Έτσι, όταν οι  μαθητές μας βρέθηκαν στο φυσικό περιβάλλον του βουνού, παρατήρησαν με προσοχή εικόνες και εντόπισαν ήχους. Κατά την πεζοπορία και με την καθοδήγηση των οδηγών μας είδαν  μικρά έλατα στις άκρες του μονοπατιού, έμαθαν για  τους αποικοδομητές, απόλαυσαν τα τιτιβίσματα των πουλιών του δάσους. Να μην παραλείψουμε τη μοναδική θέα που απολαύσαμε από διάφορα σημεία της διαδρομής!

Τέλος, επισκεφθήκαμε  το Περιβαλλοντικό Κέντρο, όπου είδαμε την έκθεση με φωτογραφικό υλικό και χρήσιμες πληροφορίες για τον Αίνο. 

 Ευχαριστούμε το ¨Φορέα του Αίνου¨  για την ουσιαστική συμβολή του στη μετάδοση ουσιαστικών γνώσεων στα παιδιά μας μέσω της βιωματικής μάθησης.

20180518 113626

 20180518 101926

 20180518 102411

 

 

 

 

Εκτύπωση

Παρουσίαση προγραμμάτων

Posted in Αρχική

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Στο σχολείο μας το σχολικό έτος 2017- 2018 εκπονήθηκαν πολιτιστικά προγράμματα.

 • « Τα γραμματόσημα ταξιδεύουν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στον κόσμο και στο χρόνο» (σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο). Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: κ. Μαρκάτου Μαρία, κ. Ατζελίδης Γεώργιος.

 • «Η Προσφυγιά στην Κυπριακή Λογοτεχνία» . Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : κ. Καδή Αγγέλα, Κ. Πάτλη Φερονίκη.

 • «Καλλιτέχνες ?εν δράσει» . Παιδαγωγική ομάδα : κ. Αναλυτής Αλέξανδρος, κ. Κοσμάτου Ευγενία, κ. Πάτλη Φερονίκη.

Τα προγράμματα παρουσιάστηκαν από τις ομάδες των μαθητών που τα υλοποίησαν στα πλαίσια της εκδήλωσης « ΕΚΘΕΣΗ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2017-2018», που πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη την Πέμπτη 10 Μαΐου.

Στο χώρο της παρουσίασης οι «Καλλιτέχνες ... εν δράσει» εξέθεσαν ταμπλό με τα κολάζ που κατασκεύασαν , στα οποία παρουσίασαν φωτογραφικό υλικό με έργα Κεφαλονιτών καλλιτεχνών , δικές τους δημιουργίες ( φακέλους εργασίας, κάρτες...) και φωτογραφίες της ομάδας ...εν δράσει ! 

WP 20180510 11 23 12 Pro

received 1891667307572296 

 Εικόνα1

 

 

 

 

Εκτύπωση

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Posted in Αρχική

Γνωρίζουμε στους μαθητές του σχολείου μας ότι κάθε Τετάρτη 1-2,30 γίνονται δωρεάν μαθήματα σκάκι για όλα τα επίπεδα στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του σχολείου μας από τον υπεύθυνο διδάσκοντα καθηγητή κο Ατζελίδη Γιώργο

Πληροφορίες εγγραφές καθημερινά από τις 8-2 στο χώρο της βιβλιοθήκης

Αποτέλεσμα εικόνας για σκακι