•      kolazkolaz1A2  
 • paralia
 • koutavoskoutavos2
 • kolazimagesCAZF9DKD2
 • kolazimagesCA3HRY2H2
 • kolazimagesCAANR1SY2
 • kolazimagesCAEH6C6S2
 • kolazimages2
 • kolazimagesCAVHW1YU2

Η σελίδα αυτή είναι η επίσημη δικτυακή πύλη του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου και δημιουργήθηκε με στόχο να δώσει τη δυνατότητα δημιουργικής έκφρασης, να αποτελέσει χώρο έκθεσης των δραστηριοτήτων του σχολείου μας, αλλά και σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μαθητών, καθηγητών και γονέων. 

Καλή πλοήγηση!!!

Εκτύπωση

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ

Posted in Αρχική

 

    

Στα πλαίσια της γιορτής της 25ης Μαρτίου, μαθητές   της Β’ και Γ’ τάξης του σχολείου μας ερμήνευσαν με πολύ μεράκι ΄Το Άγαλμα΄, ένα απόσπασμα από το θεατρικό έργο ΄Το Μεγάλο μας Τσίρκο΄ του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

 

Το άγαλμα, που είναι ο Κολοκοτρώνης (Φάνης Ντούβαλης, Β’ τάξη), στέκει ακίνητο έξω από την Παλιά Βουλή, αλλά ξαφνικά ζωντανεύει. Ο Κολοκοτρώνης, άνθρωπος του λαού, εκφράζει  με αφοπλιστική ειλικρίνεια και αυθορμητισμό  αλήθειες. Τα δυο παιδιά είναι τυχαίοι περαστικοί (Χριστίνα Ντεράι και Αλέξανδρος Παπαναστασάτος, Γ’τάξη), που περνούν μπροστά από το άγαλμα και μιλούν  μαζί του.

 

Ο διάλογος Κολοκοτρώνη - περαστικών, μέσα από το χιούμορ,  μας προβληματίζει και μας βάζει στη διαδικασία να σκεφτούμε βαθύτερα.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αποτελεί σταθμό για το ελληνικό  θέατρο. Ανέβηκε το καλοκαίρι του   1973, στα χρόνια της  δικτατορίας.  Οι παραστάσεις του ήταν στην ουσία οι  μαζικότερες – μέχρι το Πολυτεχνείο –πολιτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Υπολογίζεται ότι πάνω από  400.000 θεατές σε Αθήνα και επαρχία  παρακολούθησαν το έργο, που συντελεστές του ήταν μεταξύ άλλων, ο Καζάκος, η Καρέζη, ο Παπαγιαννόπουλος, ο Ξυλούρης, ο Ξαρχάκος και ο Ευγένιος Σπαθάρης.

 

Οι μαθητές μας, πειστικοί αλλά και διασκεδαστικοί στους ρόλους τους, μας χάρισαν μοναδικές στιγμές. Και σε άλλα!!!

 

Εκτύπωση

1ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ

Posted in Αρχική

Συμμετοχή στο 1ο Μαθητικό Μουσικό Φεστιβάλ

Στο θέατρο ¨Κέφαλος¨ οργανώθηκε το 1ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας ¨Με τη Μουσική…Σαλπάρουμε¨, από την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων του νομού , κ. Ευαγγελία Σκιαδαρέση. Το ¨μουσικό¨ παρόν έδωσαν τα Ειδικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκειά μας. Μαθητές έπαιξαν κλασική μουσική, μπάντες , συγκροτήματα και χορωδίες ερμήνευσαν, κυρίως, έντεχνο και ροκ τραγούδι.

Σε αυτήν την  καλλιτεχνική εκδήλωση είχαμε τη χαρά να συμμετάσχει και το σχολείο μας με τη χορωδία του καθηγητή μουσικής, κ. Σπύρου Κοσμάτου. Οι μαθήτριες Ευαγγελία Μακάροβα , Αλεξάνδρα Ραπάι και Ιωάννα Τσιλιμιδού από την Α΄τάξη, και Αλεξάνδρα Σάντο από τη Β΄τάξη, μέλη της χορωδίας , τραγούδησαν όμορφες μελωδίες με τη συνοδεία του κ. Κοσμάτου στο πιάνο.

Απολαύσαμε μια υπέροχη μουσική παράσταση. Πραγματικά, ¨Με τη Μουσική…Σαλπάραμε¨, αφού τα παιδιά μας ταξίδεψαν σε μαγικούς κόσμους …

Ήταν μια εξαιρετική βραδιά , που οι μαθήτριές μας έδειξαν ότι το σχολείο είναι δυναμικός φορέας πολιτισμού. Περιμένουμε του χρόνου τη συνέχεια!!!

  IMG 20180518 191725                 

 

Εκτύπωση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΙΝΟ

Posted in Αρχική

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Αίνο

Ο Αίνος, ¨το μεγάλο βουνό¨, όπως συνηθίζουμε εμείς οι ντόπιοι να λέμε, είναι ένα από τα φυσικά στολίδια του νησιού μας.  Τον επισκεπτόμαστε, κυρίως, όταν είναι  χιονισμένος. Για να γνωρίσουμε όμως τη χλωρίδα και την πανίδα του, πρέπει να περπατήσουμε στο βουνό , στα μονοπάτια  του.

Για αυτό το σκοπό οργανώσαμε εκπαιδευτικό περίπατο της Α΄ τάξης του σχολείου μας στον Αίνο. Την Παρασκευή, 18 Μαϊου, περπατήσαμε το μονοπάτι Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου – Χιονίστρα. Οδηγοί μας ήταν δύο μέλη του ¨Φορέα Διαχείρισης Αίνου¨, η κ. Σοφία Μοσχοπούλου, βιολόγος  και η κ. Διονυσία Σπανού, ειδικός δασικής προστασίας.

Την προηγούμενη ημέρα στο σχολείο η κ. Καραγιάννη Βασιλική, γεωπόνος του Φορέα, πραγματοποίησε ενημέρωση για  την περιοχή. Παρουσίασε σε προβολή τα ζώα και τα φυτά και μίλησε για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο Εθνικός Δρυμός. Εξήγησε, τέλος, τη σπανιότητα και την ιστορία  του ¨μαύρου έλατου¨.

 Έτσι, όταν οι  μαθητές μας βρέθηκαν στο φυσικό περιβάλλον του βουνού, παρατήρησαν με προσοχή εικόνες και εντόπισαν ήχους. Κατά την πεζοπορία και με την καθοδήγηση των οδηγών μας είδαν  μικρά έλατα στις άκρες του μονοπατιού, έμαθαν για  τους αποικοδομητές, απόλαυσαν τα τιτιβίσματα των πουλιών του δάσους. Να μην παραλείψουμε τη μοναδική θέα που απολαύσαμε από διάφορα σημεία της διαδρομής!

Τέλος, επισκεφθήκαμε  το Περιβαλλοντικό Κέντρο, όπου είδαμε την έκθεση με φωτογραφικό υλικό και χρήσιμες πληροφορίες για τον Αίνο. 

 Ευχαριστούμε το ¨Φορέα του Αίνου¨  για την ουσιαστική συμβολή του στη μετάδοση ουσιαστικών γνώσεων στα παιδιά μας μέσω της βιωματικής μάθησης.

20180518 113626

 20180518 101926

 20180518 102411

 

 

 

 

Εκτύπωση

Παρουσίαση προγραμμάτων

Posted in Αρχική

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Στο σχολείο μας το σχολικό έτος 2017- 2018 εκπονήθηκαν πολιτιστικά προγράμματα.

 • « Τα γραμματόσημα ταξιδεύουν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στον κόσμο και στο χρόνο» (σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο). Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: κ. Μαρκάτου Μαρία, κ. Ατζελίδης Γεώργιος.

 • «Η Προσφυγιά στην Κυπριακή Λογοτεχνία» . Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : κ. Καδή Αγγέλα, Κ. Πάτλη Φερονίκη.

 • «Καλλιτέχνες …εν δράσει» . Παιδαγωγική ομάδα : κ. Αναλυτής Αλέξανδρος, κ. Κοσμάτου Ευγενία, κ. Πάτλη Φερονίκη.

Τα προγράμματα παρουσιάστηκαν από τις ομάδες των μαθητών που τα υλοποίησαν στα πλαίσια της εκδήλωσης « ΕΚΘΕΣΗ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2017-2018», που πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη την Πέμπτη 10 Μαΐου.

Στο χώρο της παρουσίασης οι «Καλλιτέχνες ... εν δράσει» εξέθεσαν ταμπλό με τα κολάζ που κατασκεύασαν , στα οποία παρουσίασαν φωτογραφικό υλικό με έργα Κεφαλονιτών καλλιτεχνών , δικές τους δημιουργίες ( φακέλους εργασίας, κάρτες...) και φωτογραφίες της ομάδας ...εν δράσει ! 

WP 20180510 11 23 12 Pro

received 1891667307572296 

 Εικόνα1

 

 

 

 

Εκτύπωση

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Posted in Αρχική

Γνωρίζουμε στους μαθητές του σχολείου μας ότι κάθε Τετάρτη 1-2,30 γίνονται δωρεάν μαθήματα σκάκι για όλα τα επίπεδα στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του σχολείου μας από τον υπεύθυνο διδάσκοντα καθηγητή κο Ατζελίδη Γιώργο

Πληροφορίες εγγραφές καθημερινά από τις 8-2 στο χώρο της βιβλιοθήκης

Αποτέλεσμα εικόνας για σκακι

Εκτύπωση

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΡΑΖΑΤΩΝ

Posted in Αρχική

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου η Γ΄τάξη επισκέφθηκε το θεματικό πάρκο Φυσικών Επιστημών στα Ραζάτα. Το πάρκο έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από τον κ. Διονύσιο Πετεινάτο, Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος και ξενάγησε τους μαθητές. Οι μαθητές μας εντυπωσιάστηκαν από τις κατασκευές του πάρκου. Παρατήρησαν με προσοχή κατασκευές ακριβείας, όπως το οριζόντιο ηλιακό ρολόι και το ανάγλυφο της Ελλάδας και της Κεφαλονιάς και εκθέματα, όπως τα πετρώματα. Έμαθαν για το ηλιακό μας σύστημα και τους ανέμους, διάβασαν τις φράσεις του μεγάλου φιλοσόφου Πλάτωνα και πειραματίστηκαν στην ανάκλαση του ήχου. Ήταν μια εκπαιδευτική επίσκεψη που συνδύασε τη γνώση με την ψυχαγωγία, καθώς το πάρκο βρίσκεται σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον.

 

Εκτύπωση

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 1 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Posted in Αρχική

Στις 19-1-2018 ημέρα Παρασκευή ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε εκδήλωση στο χώρο του σχολείου.

Σ αυτήν συμμετείχαν εκτος των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου και μέρος της ανδρικής χορωδίας της ΚΕΔΗΚΕ οι οποίοι μας χάρισαν τραγούδια και μελωδίες της επτανησιακής μουσικής μας παράδοσης υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Μουρελάτου Αγγελου.

Ο σύλλογος των καθηγητών του 1ου Γυμνασίου ευχαριστεί τον σύλλογο γονέων και την ανδρική χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ για την πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση και τους εύχεται καλή χρονιά.

pita 1

pita 2

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εκτύπωση

Λογοτεχνικός διαγωνισμός 2016-2017

Posted in Εκδηλώσεις

 0Και τη φετινή σχολική χρονιά 2016-2017 ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κεφαλονιάς-Ιθάκης διοργάνωσε τον καθιερωμένο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για μαθητές των Γυμνασίων - Λυκείων του νομού.

Στις 17 Μαΐου 2017 έγινε η εκδήλωση του Συνδέσμου με αφιέρωμα στον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη, πάνω  σε κείμενο του οποίου εκλήθησαν οι μαθητές να γράψουν ποίημα ή πεζογράφημα, και στην οποία ανακοινώθηκαν και τα Βραβεία του φετινού διαγωνισμού των μαθητών.

Μεγάλη  χαρά και υπερηφάνεια νοιώσαμε με την απονομή του 1ου και 2ου Βραβείου Πεζογραφίας στο Σχολείο μας και συγκεκριμένα στον μαθητή μας Αναστάσιο Μουντάκη ( Β΄τάξη) και στην μαθήτριά μας Ευαγγελία Βαγγελάτου (Β΄τάξη) αντιστοίχως.

Διαβάσετε τα βραβευθέντα έργα τους:

1. Α. Μουντάκης, Αν είχαμε αντιδράσει

2.Ευ. Βαγγελάτου, Τραγούδησε αν μπορείς

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών του Σχολείου μας εύχεται στον Τάσο και στη Βαγγελία η επιτυχία να συνοδεύει κάθε προσπάθειά τους.

BRAVO

Οι δύο βραβευθέντες μαθητές μας

mountakis                               

Ο Α. Μουντάκης διαβάζει απόσπασμα του έργου του                        

 

Symetoxes

 Και οι τρείς συμμετέχοντες μαθητές μας 
Γερ. Αυγερινός, Ευαγγελία Βαγγελάτου, Αν. Μουντάκης 

 

Εκτύπωση

Εκδήλωση 17ης Νοέμβρη

Posted in Εκδηλώσεις

Το σχολείο και τη φετεινή σχολική χρονιά τίμησε τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνίου διοργανώνοντας με τους μαθητές εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης εξιστόρησαν τα γεγονότα της περιόδου του Νοέμβρη του 1973, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν επίκαιρα τραγούδια ενώ οι μαθητές Αυγερινός Γεράσιμος και Βαγγελάτου Ευαγγελία πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν οι καθηγήτριες Ζαχαράτου Σοφία και Τζουγανάτου Σοφία.

 

Εκτύπωση

Επέτειος "28ης Οκτωβρίου" 2016

Posted in Εκδηλώσεις

Το σχολείο μας τίμησε και φέτος την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με την πραγματοποίηση εκδήλωσης, στις 27 Οκτωβρίου 2016 στο χώρο του Εργαστηρίου Φυσικής.

Στο πρώτο μέρος "Τη Γιορτή της Σημαίας" έγινε η παράδοση της σημαίας του Σχολείου στη σημαιοφόρο Βανδώρου Μαρία και στους παραστάτες Κουρβισιάνου Αικατερίνη και Μαζαράκη Βασίλειο της Γ΄ τάξης, Βαγγελάτου Ευαγγελία και Μουντάκη Αναστάσιο της Β΄ τάξης και Μικελάτου Λουκία της Α΄ τάξης.

Το δεύτερο μέρος ήταν αφιερωμένο στο "έπος του '40" συμμετείχαν μαθητές απ' όλες τις τάξεις του σχολείου είτε εξιστορώντας τα γεγονότα της περιόδου του ελληνοιταλικού πολέμου και της γερμανικής επίθεσης και κατοχής, είτε απαγγέλοντάς ποιήματα Ελλήνων ποιητών, είτε επενδύοντας την εκδήλωση με μουσικά θέματα εμπνευσμένα από τα γεγονότα του 1940.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι Φιλόλογοι κκ Κοσμάτου Ευγενία και Καμινάρη Ελισάβετ και στο τεχνικό κομμάτι βοήθησαν οι κ.κ. Πολλάτοε Γ. και Ατζελίδης Γεωργ.