•      kolazkolaz1A2  
  • paralia
  • koutavoskoutavos2
  • kolazimagesCAZF9DKD2
  • kolazimagesCA3HRY2H2
  • kolazimagesCAANR1SY2
  • kolazimagesCAEH6C6S2
  • kolazimages2
  • kolazimagesCAVHW1YU2

Η σελίδα αυτή είναι η επίσημη δικτυακή πύλη του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου και δημιουργήθηκε με στόχο να δώσει τη δυνατότητα δημιουργικής έκφρασης, να αποτελέσει χώρο έκθεσης των δραστηριοτήτων του σχολείου μας, αλλά και σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μαθητών, καθηγητών και γονέων. 

Καλή πλοήγηση!!!

Εκτύπωση

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 1 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Posted in Αρχική

Στις 19-1-2018 ημέρα Παρασκευή ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε εκδήλωση στο χώρο του σχολείου.

Σ αυτήν συμμετείχαν εκτος των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου και μέρος της ανδρικής χορωδίας της ΚΕΔΗΚΕ οι οποίοι μας χάρισαν τραγούδια και μελωδίες της επτανησιακής μουσικής μας παράδοσης υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Μουρελάτου Αγγελου.

Ο σύλλογος των καθηγητών του 1ου Γυμνασίου ευχαριστεί τον σύλλογο γονέων και την ανδρική χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ για την πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση και τους εύχεται καλή χρονιά.

pita 1

pita 2

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εκτύπωση

Λογοτεχνικός διαγωνισμός 2016-2017

Posted in Αρχική

 0Και τη φετινή σχολική χρονιά 2016-2017 ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κεφαλονιάς-Ιθάκης διοργάνωσε τον καθιερωμένο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για μαθητές των Γυμνασίων - Λυκείων του νομού.

Στις 17 Μαΐου 2017 έγινε η εκδήλωση του Συνδέσμου με αφιέρωμα στον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη, πάνω  σε κείμενο του οποίου εκλήθησαν οι μαθητές να γράψουν ποίημα ή πεζογράφημα, και στην οποία ανακοινώθηκαν και τα Βραβεία του φετινού διαγωνισμού των μαθητών.

Μεγάλη  χαρά και υπερηφάνεια νοιώσαμε με την απονομή του 1ου και 2ου Βραβείου Πεζογραφίας στο Σχολείο μας και συγκεκριμένα στον μαθητή μας Αναστάσιο Μουντάκη ( Β΄τάξη) και στην μαθήτριά μας Ευαγγελία Βαγγελάτου (Β΄τάξη) αντιστοίχως.

Διαβάσετε τα βραβευθέντα έργα τους:

1. Α. Μουντάκης, Αν είχαμε αντιδράσει

2.Ευ. Βαγγελάτου, Τραγούδησε αν μπορείς

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών του Σχολείου μας εύχεται στον Τάσο και στη Βαγγελία η επιτυχία να συνοδεύει κάθε προσπάθειά τους.

BRAVO

Οι δύο βραβευθέντες μαθητές μας

mountakis                               

Ο Α. Μουντάκης διαβάζει απόσπασμα του έργου του                        

 

Symetoxes

 Και οι τρείς συμμετέχοντες μαθητές μας 
Γερ. Αυγερινός, Ευαγγελία Βαγγελάτου, Αν. Μουντάκης 

 

Εκτύπωση

Εκδήλωση 17ης Νοέμβρη

Posted in Αρχική

Το σχολείο και τη φετεινή σχολική χρονιά τίμησε τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνίου διοργανώνοντας με τους μαθητές εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης εξιστόρησαν τα γεγονότα της περιόδου του Νοέμβρη του 1973, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν επίκαιρα τραγούδια ενώ οι μαθητές Αυγερινός Γεράσιμος και Βαγγελάτου Ευαγγελία πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν οι καθηγήτριες Ζαχαράτου Σοφία και Τζουγανάτου Σοφία.

 

Εκτύπωση

Επέτειος "28ης Οκτωβρίου" 2016

Posted in Αρχική

Το σχολείο μας τίμησε και φέτος την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με την πραγματοποίηση εκδήλωσης, στις 27 Οκτωβρίου 2016 στο χώρο του Εργαστηρίου Φυσικής.

Στο πρώτο μέρος "Τη Γιορτή της Σημαίας" έγινε η παράδοση της σημαίας του Σχολείου στη σημαιοφόρο Βανδώρου Μαρία και στους παραστάτες Κουρβισιάνου Αικατερίνη και Μαζαράκη Βασίλειο της Γ΄ τάξης, Βαγγελάτου Ευαγγελία και Μουντάκη Αναστάσιο της Β΄ τάξης και Μικελάτου Λουκία της Α΄ τάξης.

Το δεύτερο μέρος ήταν αφιερωμένο στο "έπος του '40" συμμετείχαν μαθητές απ' όλες τις τάξεις του σχολείου είτε εξιστορώντας τα γεγονότα της περιόδου του ελληνοιταλικού πολέμου και της γερμανικής επίθεσης και κατοχής, είτε απαγγέλοντάς ποιήματα Ελλήνων ποιητών, είτε επενδύοντας την εκδήλωση με μουσικά θέματα εμπνευσμένα από τα γεγονότα του 1940.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι Φιλόλογοι κκ Κοσμάτου Ευγενία και Καμινάρη Ελισάβετ και στο τεχνικό κομμάτι βοήθησαν οι κ.κ. Πολλάτοε Γ. και Ατζελίδης Γεωργ.

Εκτύπωση

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμου 2016

Posted in Αρχική

Και τη νέα σχολική χρονιά 2016-17, η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, 3 Οκτωβρίου 2016, ήταν Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Την ημέρα αυτή τα μαθήματά μας ήταν στο προαύλιο του Σχολείου όπου οι μαθητές πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες σχετικές με την ημέρα και το θέμα της.

Έτσι, κατασκεύασαν ένα δεκάμετρο Κολάζ με συνθήματα σχετικά με τον αθλητισμό και την αξία της συμμετοχής, αναμετρήθηκαν μεταξύ τους σε διάφορα αθλήματα (Μήκος χωρίς φορά, ρίψη Ιατρικής σφαίρας, Πινγκ-πονγκ , Μπάσκετ, Βόλεϋ, Ρακέτες κα).

Η ημέρα έκλεισε με την ανάρτηση του Κολάζ από όλους τους μαθητές στο χώρο του Σχολείου.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές έκαναν αναφορές σε κεφαλλονίτες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες.

 

 

Εκτύπωση

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2015-2016

Posted in Αρχική

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου η εκδήλωση του  Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς - Ιθάκης αφιερωμένη στο λογοτέχνη Δημήτρη Χατζή.   Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η απονομή των βραβείων του καθιερωμένου μαθητικού λογοτεχνικού διαγωνισμού του Συνδέσμου, το θέμα του οποίου σχετιζόταν με την μετανάστευση και την προσφυγιά με αφετηρία απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζή «Το Διπλό Βιβλίο».
Στο διαγωνισμό
στην κατηγορία δοκιμίου οι μαθητές του σχολείου μας Τσιλιμιδός Παναγιώτης-Άγγελος της Γ΄ τάξης και Αυγερινός Γεράσιμος της Β΄ τάξης απέσπασαν το δεύτερο και τρίτο βραβείο αντίστιχα.
στην κατηγορία ποίησης ο μαθητής Αυγερινός Γεράσιμος της Β΄ τάξης απέσπασε το 2ο βραβείο .

Θερμά συγχαρητήρια στους δύο μαθητές και καλή συνέχεια στις σπουδές και τα ενδιαφέροντά τους.

tsilimidos1AVGERINOS

Εκτύπωση

Έκθεση Τεχνολογίας 2015-16

Posted in Αρχική

Πραγματοποιήθηκε και  αυτή τη σχολική χρονιά έκθεση των κατασκευών των μαθητών του σχολείου μας που πραγματοποίησαν στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας με διδάσκοντα τον εκπαιδευτικό Μιχελή Γεράσιμο. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την προσπάθειά τους.  

Εκτύπωση

Γιορτή 25η Μαρτίου 2016 - Παρέλαση

Posted in Αρχική

Γιορτάστηκε και το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016 η επέτειος της "Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821" με τη συμμετοχή μαθητών και την καθοδήγηση των καθηγητών κ.κ. Μπαλτσαβιά Μπέλλας, Θωμάτου Ρεγγίνας και Αναλυτή Αλέξανδρου. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου. Στιγμιότυπα της γιορτής και της παρέλασης ακολουθούν

Εκτύπωση

"Σύνδεση με Σύνεση"

Posted in Αρχική

Οι μαθητές της Α΄τάξης του Σχολείου μας παρακολούθησαν την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016, το διαδικτυακό σεμινάριο του Σχολικού Δικτύου "Σύνδεση με Σύνεση".

Η ομιλήτρια με τη βοήθεια παρουσίασης και ταινιών μικρού μήκους επιχείρησε οι μαθητές να κατανοήσουν τη σύνεση που πρέπει να δείχνουν στη περιήγησή τους στον κόσμο του διαδικτύου και τις παγίδες που αυτό κρύβει. Το βασικό video στη εξέλιξη του θέματος ήταν το "Παντοπωλείο". Παρακολουθήστε το.