•      kolazkolaz1A2  
  • paralia
  • koutavoskoutavos2
  • kolazimagesCAZF9DKD2
  • kolazimagesCA3HRY2H2
  • kolazimagesCAANR1SY2
  • kolazimagesCAEH6C6S2
  • kolazimages2
  • kolazimagesCAVHW1YU2

Η σελίδα αυτή είναι η επίσημη δικτυακή πύλη του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου και δημιουργήθηκε με στόχο να δώσει τη δυνατότητα δημιουργικής έκφρασης, να αποτελέσει χώρο έκθεσης των δραστηριοτήτων του σχολείου μας, αλλά και σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μαθητών, καθηγητών και γονέων. 

Καλή πλοήγηση!!!

Εκτύπωση

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2015-2016

Posted in Αρχική

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου η εκδήλωση του  Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς - Ιθάκης αφιερωμένη στο λογοτέχνη Δημήτρη Χατζή.   Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η απονομή των βραβείων του καθιερωμένου μαθητικού λογοτεχνικού διαγωνισμού του Συνδέσμου, το θέμα του οποίου σχετιζόταν με την μετανάστευση και την προσφυγιά με αφετηρία απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζή «Το Διπλό Βιβλίο».
Στο διαγωνισμό
στην κατηγορία δοκιμίου οι μαθητές του σχολείου μας Τσιλιμιδός Παναγιώτης-Άγγελος της Γ΄ τάξης και Αυγερινός Γεράσιμος της Β΄ τάξης απέσπασαν το δεύτερο και τρίτο βραβείο αντίστιχα.
στην κατηγορία ποίησης ο μαθητής Αυγερινός Γεράσιμος της Β΄ τάξης απέσπασε το 2ο βραβείο .

Θερμά συγχαρητήρια στους δύο μαθητές και καλή συνέχεια στις σπουδές και τα ενδιαφέροντά τους.

tsilimidos1AVGERINOS

Εκτύπωση

Έκθεση Τεχνολογίας 2015-16

Posted in Αρχική

Πραγματοποιήθηκε και  αυτή τη σχολική χρονιά έκθεση των κατασκευών των μαθητών του σχολείου μας που πραγματοποίησαν στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας με διδάσκοντα τον εκπαιδευτικό Μιχελή Γεράσιμο. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την προσπάθειά τους.  

Εκτύπωση

Γιορτή 25η Μαρτίου 2016 - Παρέλαση

Posted in Αρχική

Γιορτάστηκε και το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016 η επέτειος της "Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821" με τη συμμετοχή μαθητών και την καθοδήγηση των καθηγητών κ.κ. Μπαλτσαβιά Μπέλλας, Θωμάτου Ρεγγίνας και Αναλυτή Αλέξανδρου. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου. Στιγμιότυπα της γιορτής και της παρέλασης ακολουθούν

Εκτύπωση

"Σύνδεση με Σύνεση"

Posted in Αρχική

Οι μαθητές της Α΄τάξης του Σχολείου μας παρακολούθησαν την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016, το διαδικτυακό σεμινάριο του Σχολικού Δικτύου "Σύνδεση με Σύνεση".

Η ομιλήτρια με τη βοήθεια παρουσίασης και ταινιών μικρού μήκους επιχείρησε οι μαθητές να κατανοήσουν τη σύνεση που πρέπει να δείχνουν στη περιήγησή τους στον κόσμο του διαδικτύου και τις παγίδες που αυτό κρύβει. Το βασικό video στη εξέλιξη του θέματος ήταν το "Παντοπωλείο". Παρακολουθήστε το.

Εκτύπωση

Γιορτή Χριστουγέννων 2015

Posted in Αρχική

Την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015, τις τελευταίες ώρες του σχολικού προγράμματος, το Σχολείο μας πραγματοποίησε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για το έτος 2015.

Στη γιορτή συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός μαθητών από όλες τις τάξεις του σχολείου οι οποίοι, με την καθοδήγηση της Θεολόγου κας Μαρκάτου-Λαγκούση Μαρίας, μας παρουσίασαν ένα συγκινητικό πρόγραμμα γεμάτο αγάπη, αλληλεγγύη, αθωότητα και ελπίδα, πλαισιωμένο από μουσική, τραγούδι, ποιήματα και χορούς.

Με ευχές για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, αλλά και προς όλους τους συνανθρώπους μας, παραθέτουμε στιγμές της εκδήλωσης του σχολείου.

Εκτύπωση

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 2015-2016

Posted in Αρχική

Την 27η Οκτωβρίου 2015 το Σχολείο μας, όπως κάθε σχολική χρονιά, τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην "Κοργιαλένειο" Βιβλιοθήκη Αργοστολίου.

Στην εκδήλωση προηγήθηκε ο ορισμός σημαιοφόρου (Πυλαρινού Μαρία-Ευσταθία) και παραστατών (Καββαδία Αν., Μουντάκης Γερ., Βανδώρου Μαρ., Μαζαράκης Βασ.και Αλυσανδράτου Ελπ.) όπως και η απονομή Αριστείων και Βραβείων για το σχολικό έτος 2014-2015.

Ακολούθησε η εκδήλωση-αναφορά των γεγονότων με τη συμμετοχή μαθητών όλων των τάξεων, την επιμέλεια είχε η κα Καμινάρη Ελισάβετ, το μουσικό μέρος που ακολούθησε επιμελήθηκε ο κος Κοσμάτος Σπύρος.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Εκτύπωση

Εκδήλωση αποφοίτησης 2014-15

Posted in Αρχική

Την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 στο καταπράσινο προαύλιο του Σχολείου μας οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου γιόρτασαν την αποφοίτησή τους. Με το "Ονειροδρόμιο", εκδήλωση με χορούς, τραγούδια και θεατρικό δρώμενο,  γιόρτασαν χαρούμενοι και συγκινημένοι το τέλος της πορείας τους στο γυμνάσιο.

Οι ΕΥΧΕΣ μας θα τους συνοδεύουν πάντα στους δρόμους των ονείρων τους.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων.